Om

Carrro

Jag heter Carolina Åman och är egenföretagare. År 2012 började jag på Träakademiens högskoleutbildning Möbel- och Byggnadshantverk som under min tid varade i 2 år. Där läste jag byggnadsvårdsprogrammet och fick lära mig om många olika delar i det väldigt breda ämnet byggnadsvård. Efter utbildningen flyttade jag ut till Nordingrå i höga kusten och startade mitt företag år 2015.

Jag jobbar ofta ihop med min sambo Thomas som också har ett eget företag och är utbildad möbelsnickare på samma skola. Vi har tillsammans gjort flera projekt där vi kombinerat träarbete och målning.

Till de projekt jag tar mig an så arbetar jag med material med hög kvalitet som ska hålla i många år och vara sunda och behagliga för både mig som hantverkare att arbeta med, för kunder att leva och bo i och för byggnaderna att åldras väl med. Jag gillar att få återställa gamla byggnader och dess delar till att än en gång få vara estetiskt tilltalande och funktionella för de som bor där.

Genom att studera hur människan har byggt genom historien kan vi se och förstå vad som fungerat och vad som inte har gjort det. Att sedan kombinera det med ny teknik och nya idéer som passar in med våran moderna livsstil tror jag kommer att göra att byggnadskonsten kan utvecklas väl.