Dörr till Finnpörte

Här har jag renoverat en dörr som hör till Finnpörtet i Norr-almsjön i Ullånger socken. Gården ägs av Ullångers hembygdsförening. Delar av byggnaden är från 1600-talet och den går att besöka sommartid.
Jag tog hjälp av min kollega Joakim (JK Finsnickeri) som tillverkade en ny spegel och ett nytt understycke till dörren som jag har fogat in i dörren efter att jag gjort lagningar på sidostyckena. Hela dörren behövde justeras och pluggas om då den hängde väldigt mycket, det är en väldigt tung dörr. På insidan sitter en nyare kopia av det gamla stocklåset. Den väger oerhört mycket också. Dörren har jag sedan tjärat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s