Kyrkfönster

Oftast jobbar jag för privatpersoner men under året som gått så hjälpte jag kyrkan att renovera deras fönsterbågar. Jag gjorde ca 1/4 av alla bågar på en hel kyrka. Det var ett roligt och spännande jobb. Alla bågar hade infästa blyspröjsar och det fanns olika korfönster med både färgat glas och glasmålningar. Glasmålningarna är utförda av Yngve Lundström och N.P Ringström i Sthlm har tillverkat glaspartiet. Partierna med glaspärlor och färgat glas kan vara tillverkade av glasmålerifirman Calmander möjligtvis.

Bågarna är en tjockare variant där glasen sitter med kitt från utsidan och blyspröjsen är insatta i falsar på insidorna där de fästs med glaslister. Allt i samma båge. 9 bågar plus 4 välvda högst upp bildar tillsammans ett stort kyrkfönster.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s