Ladugårdsfönster

Ett ladugårdsfönster från tidigt 1900-tal har fått nygamla spröjs. De gamla var helt slut. Tapparna i hörnen var metallstift så jag behövde borra ut dem för att få ut dem och få loss spröjsen. Sedan pluggades det igen med trä så att det inte kommer att rosta i framtiden. Glaset är handblåst och alla var hela och fina.

De är fina de här dubbla bågarna, på långt håll imiterar de vanliga- två bågar i en karm med mittpost- pga den tjockare vertikala delen på mitten men det är en variant av båge där ingen avancerad karm behövs.
Jag blir glad när även ekonomibyggnader får skötas om!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s