Renovering av spårfalsfönster

Dessa bågar var i riktigt dåligt skick och både spröjs och en del bågstycken har bytts ut. De gamla handblåsta glasen kunde återanvändas och nya beslag har satts på likt originalen som fanns på en båge. Så nu finns en öppningsbar båge i varje karm.

Thomas Peters har lagat karmarna och bland annat handhyvlat nya mittposter med lika profiler som originalet. Karmen på övervåningen hade en väldigt enkel mittpost utan profil och den fick bli likadan för att visa att det tidigare har varit ett oinrett vindsrum.

Allting målades med Wibos linoljefärg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s