Pardörr på korsbyggnad

 

En pardörr renoveras här. Färgen har flagnat, och understycket har ruttnat i underkant. Där byter jag ut det och änden på sidostycket. Några glaslister har blivit så spröda att de behöver bytas ut. Dörren oljas in och målas med vit linoljefärg från Wibo. Det får ett nytt (gammalt) handtag som passar till långskylten som sitter över låskistan.

Byggnaden finns med i ”Utvalda kulturmiljöer i Nordingrå socken” och är en korsbyggnad som är en vanlig byggnadstyp i Ångermanland. Dörren var ursprungligen kromoxidgrön. De stora handblåsta glasen är kvar i dörren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s