200-årigt spröjsverk

Två bågar som mest troligt är från tidigt 1800-tal med smäckra spröjs som otroligt nog var raka, fina och i väldigt bra skick för att inte har underhållits på många många år. Vissa originalglas är i 1 mms grönt handblåst glas träet är hyvlat i en spårfalsvariant. Insidorna är målade i flera lager oljefärg i starka kulörer. Bl.a. en mörkbrun, en lysande blå och en svagt rosafärgad kulör. Jag har lämnat dem omålade invändigt och de är vitmålade utvändigt. Endast ett överstycke och en tvärspröjs behövde bytas ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s